Detta är mitt bidrag:
Glenn Strömbergs kycklingfilé Caprese
Recept 4 pers
4st kycklingfiléer ca 160g st
80–100g mozzarellaost
1 kruka basilika
Salt och svartpeppar
100g tunna skivor panchetta
Sås:
2msk finhackad schalottenlök
1 klyfta vitlök
1/2 dl vitt vin
50g soltorkade tomater (GSC)
2 msk olivolja extra virgin (GSC)
1,5 dl Glenns Tomatbas (GSC)
1 msk smör
Stick ett hål med kniv i filéerna och fyll med stavar av mozzarellaost och basilika. Linda lövtunna skivor av panchetta (eller bacon) runt filéerna.
Stek i ugn på 175°C i ca 10min, kycklingen bör vara minst 65°C inuti.
Sås: Fräs lök och vitlök samt de grovhackade soltorkade tomaterna i olivolja. Slå på vin och Glenns Tomatbas, koka i några minuter. Avsluta med att mixa såsen med en stavmixer och en klick smör. Servera förslagsvis med nykokt tagliatelle tillsammans med några skedar av Glenns Pesto och rör om.
Buon Appetito!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar